Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawami oraz rum i orzechy. Ciasto przełożyć do wysmarowanej olejem i posypanej mąką formy. Piec godzinę w piekarniku rozgrzanym do 170oC.
Masło utrzeć z cukrem. Dodać mielone orzechy. Kremem i połówkami orzechów udekorować ostudzony piernik.
Sałatka z suszonych owoców

po 100 g suszonych śliwek i moreli, 150 g suszonych jabłek, po 50 g orzechów włoskich i laskowych, 80 g migdałów, 4 łyżki cukru, 1/4 szklanki koniaku
Śliwki,, morele i jabłka opłukać i namoczyć w szklance letniej wody. Po 2 godzinach wyjąć, osączyć. Do wody, w której się moczyły, wsypać cukier, zagotować, dodać koniak
mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawami oraz rum i orzechy. Ciasto przełożyć do wysmarowanej olejem i posypanej mąką formy. Piec godzinę w piekarniku rozgrzanym do 170oC.<br>Masło utrzeć z cukrem. Dodać mielone orzechy. Kremem i połówkami orzechów udekorować ostudzony piernik.<br>Sałatka z suszonych owoców<br>&lt;gap&gt;<br>po 100 g suszonych śliwek i moreli, 150 g suszonych jabłek, po 50 g orzechów włoskich i laskowych, 80 g migdałów, 4 łyżki cukru, 1/4 szklanki koniaku<br>Śliwki,, morele i jabłka opłukać i namoczyć w szklance letniej wody. Po 2 godzinach wyjąć, osączyć. Do wody, w której się moczyły, wsypać cukier, zagotować, dodać koniak
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego