Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 34
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
Św. Franciszek w cudowny sposób skłonił mnie do ulubionej potrawy mojej żony, czyli tatara.
Świętym należy ufać - mój befsztyk, miał wszystko, co dobra, siekana polędwica powinna mieć - świeże mięso, drobno szatkowane ogórki, cebulę, i pokrojone w kosteczkę marynowane grzybki. Z oliwą i dodatkami, a także z cytryną i czarnym pieczywem smakował wybornie.
Polewki w "Bąku" to barszcze na cztery sposoby w cenie 3,5 zł - 4,8 zł, buliony od 3 zł - 4,8 zł, żurek "staropolski" już za 5,8 zł, kwaśnica za 5,2 zł itp. Wziąłem żurek i wyszedłem na swoje, choć wolę czuć w nim więcej żytniego
Św. Franciszek w cudowny sposób skłonił mnie do ulubionej potrawy mojej żony, czyli tatara.<br>Świętym należy ufać - mój befsztyk, miał wszystko, co dobra, siekana polędwica powinna mieć - świeże mięso, drobno szatkowane ogórki, cebulę, i pokrojone w kosteczkę marynowane grzybki. Z oliwą i dodatkami, a także z cytryną i czarnym pieczywem smakował wybornie.<br>Polewki w "Bąku" to barszcze na cztery sposoby w cenie 3,5 zł - 4,8 zł, buliony od 3 zł - 4,8 zł, żurek "staropolski" już za 5,8 zł, &lt;dialect&gt;kwaśnica&lt;/&gt; za 5,2 zł itp. Wziąłem żurek i wyszedłem na swoje, choć wolę czuć w nim więcej żytniego
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego