Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ok. 1,5 godziny, co jakiś czas skrapiając ją wodą orz sosem tworzącym się w trakcie pieczenia. Po wyjęciu z piekarnik boczek wystudź, po czym delikatnie zdejmij z niego nitkę.
Roladę pokrój w plastry dowolnej grubości i ułóż je na półmisku. Możesz udekorować potrawę pieczarkami i zieleniną.
RADA: rolada dobrze smakuje na zimno, jednak można ja podać także podgrzaną, np. w naczyniu żaroodpornym, ze świeżym pieczywem.
DOBRE RADY
DESER
TORT KRÓLEWSKI

Żółtka utrzyj z 200 g cukru i szczyptą soli, aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodawaj po łyżce wody, nie przerywając ucierania. Białka ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj
ok. 1,5 godziny, co jakiś czas skrapiając ją wodą orz sosem tworzącym się w trakcie pieczenia. Po wyjęciu z piekarnik boczek wystudź, po czym delikatnie zdejmij z niego nitkę.<br>Roladę pokrój w plastry dowolnej grubości i ułóż je na półmisku. Możesz udekorować potrawę pieczarkami i zieleniną.<br>RADA: rolada dobrze smakuje na zimno, jednak można ja podać także podgrzaną, np. w naczyniu żaroodpornym, ze świeżym pieczywem.<br>DOBRE RADY<br>DESER<br>TORT KRÓLEWSKI<br>&lt;gap&gt;<br>Żółtka utrzyj z 200 g cukru i szczyptą soli, aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodawaj po łyżce wody, nie przerywając ucierania. Białka ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego