Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
w zimnej wodzie. Odcedzić, zalać 1,5 l wody, gotować z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego około 30 minut.
* Włoszczyznę, cebulę i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Gdy pęczka zmięknie, dodać podsmażoną na maśle cebulę, włoszczyznę i ziemniaki.
* Gotować 20 minut. Doprawić solą i pieprzem. Na talerzach zupę ozdobić śmietaną i posypać natką.
***
Składniki: 2 jajka, 2 szklanki mąki, 10 dag mrożonego szpinaku, 25 dag białego sera, 2 marchewki, 2 łyżki masła, 4 łyżki śmietany, sól, pieprz, kilka gałązek natki.
Przygotowanie:
* Szpinak rozmrozić. Mąkę połączyć z jajkami, szczyptą soli i szpinakiem. Zagnieść ciasto. Jeżeli będzie za twarde, dodać wody.
* Z
w zimnej wodzie. Odcedzić, zalać 1,5 l wody, gotować z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego około 30 minut.<br>* Włoszczyznę, cebulę i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Gdy pęczka zmięknie, dodać podsmażoną na maśle cebulę, włoszczyznę i ziemniaki.<br>* Gotować 20 minut. Doprawić solą i pieprzem. Na talerzach zupę ozdobić śmietaną i posypać natką.<br>***<br>Składniki: 2 jajka, 2 szklanki mąki, 10 dag mrożonego szpinaku, 25 dag białego sera, 2 marchewki, 2 łyżki masła, 4 łyżki śmietany, sól, pieprz, kilka gałązek natki.<br>Przygotowanie:<br>* Szpinak rozmrozić. Mąkę połączyć z jajkami, szczyptą soli i szpinakiem. Zagnieść ciasto. Jeżeli będzie za twarde, dodać wody.<br>* Z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego