Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
kiszonych.
DOBRE RADY WYPIEKI
CIASTO Z OWOCAMI
Dla 10 osób Przygotowanie: 60 min 578 kcal
1 jajko,
0,5 szklanki cukru,
1,5 szklanki mąki,
150 g masła lub margaryny,
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
0,5 szklanki dżemu lub gęstych konfitur,
Na krem:
1 szklanka śmietany,
1 łyżka stołowa cukru,
1 szklanka owoców,
4 łyżki stołowe marmolady,
2 łyżki stołowe dowolnego likieru
z mąki, cukru i posiekanego w drobne wiórki masła lub margaryny do pieczenia oraz jajka szybko wyrób gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę i włóż na około pół godziny do lodówki. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200oC.
Ciasto
kiszonych.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt; WYPIEKI<br>CIASTO Z OWOCAMI<br>Dla 10 osób Przygotowanie: 60 min 578 kcal<br>1 jajko, <br>0,5 szklanki cukru,<br>1,5 szklanki mąki,<br>150 g masła lub margaryny,<br>0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,<br>0,5 szklanki dżemu lub gęstych konfitur,<br>Na krem:<br>1 szklanka śmietany,<br>1 łyżka stołowa cukru,<br>1 szklanka owoców,<br>4 łyżki stołowe marmolady,<br>2 łyżki stołowe dowolnego likieru<br>z mąki, cukru i posiekanego w drobne wiórki masła lub margaryny do pieczenia oraz jajka szybko wyrób gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę i włóż na około pół godziny do lodówki. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200oC.<br>Ciasto
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego