pieczarek, prawdziwków)<br>1 ząbek czosnku, 3 szalotki<br>1 butelka czerwonego wina wytrawnego<br>6 łyżek stołowych oliwy <name type="prod">Carbonell</><br>2 łyżki stołowe mąki, sól, pieprz<br>gałka muszkatołowa, natka pietruszki<br>Małe cebulki obrać i podsmażyć w rondlu na oliwie do zeszklenia. Wyjąć je, a następnie w tym samym rondlu zrumienić kurczaka. <br>Dodać posiekane szalotki i cały ząbek czosnku.<br>Gdy wszystko się już zrumieni, wlać wino, dodać sól i pieprz, po czym zagotować na dużym ogniu. Następnie ogień zmniejszyć i dusić jeszcze przez 20 minut.<br>W międzyczasie umyć dokładnie grzyby, oczyścić i osączyć. Włożyć je do duszącego się kurczaka, dodać szczyptę gałki muszkatołowej i gotować