Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
smażymy mocno mieszając, (oryginalnie brokuły powinny być lekkochrupiące), można dodać odrobinę oleju w trakcie smażenia. Wrzucamy mięsko i dymkę, nadal mieszając smażymy aż cebulka zacznie pachnieć. Trzeba sprawdzić czy nie za dużo jest oleju w woku, bo za chwilę wszystko wyjedzie na talerz
razem z tym olejem! I teraz najtrudniejsze: tuż przed zdjęciem z gazu wlewamy przygotowany wcześniej sos i mocno, krótko mieszamy. Wszystko powinno się pokryć szklistym sosikiem, jeśli za długo potrzymamy na gazie, to zrobi się mętny i będzie wyglądał jak przesuszona jajecznica.
Natychmiast nakładamy na talerze. Jeżeli jest dużo warzyw, to dodatki typu ryż czy kus-kus, można
smażymy mocno mieszając, (oryginalnie brokuły powinny być lekkochrupiące), można dodać odrobinę oleju w trakcie smażenia. Wrzucamy mięsko i dymkę, nadal mieszając smażymy aż cebulka zacznie pachnieć. Trzeba sprawdzić czy nie za dużo jest oleju w woku, bo za chwilę wszystko wyjedzie na talerz<br>razem z tym olejem! I teraz najtrudniejsze: tuż przed zdjęciem z gazu wlewamy przygotowany wcześniej sos i mocno, krótko mieszamy. Wszystko powinno się pokryć szklistym sosikiem, jeśli za długo potrzymamy na gazie, to zrobi się mętny i będzie wyglądał jak przesuszona jajecznica.<br>Natychmiast nakładamy na talerze. Jeżeli jest dużo warzyw, to dodatki typu ryż czy kus-kus, można
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego