Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
keczupu,
1-2 jabłka,
sól do smaku
Nietłusty twaróg dokładnie rozetrzyj lub zmiksuj na gładką masę, stopniowo dodając mleko lub śmietanę. Masę twarogową dopraw do smaku solą i podziel na cztery części.
Pod bieżącą wodą starannie opłucz świeżą zieleninę. Dokładnie osącz i drobniutko posiekaj. Dodaj ja do jednej części masy twarogowej. Opłucz i zetrzyj na tarce rzodkiewki, dodaj je do drugiej części twarogu razem z kminkiem. Trzecią część masy twarogowej wymieszaj z ostrym sosem pomidorowym lub pikantnym keczupem. Do czwartej części twarogu dodaj obrane ze skórki i starte na grubej tarce jabłka. Najlepsze są odmiany słodko-kwaśne.
Tak przygotowane masy twarogowe
keczupu,<br>1-2 jabłka,<br>sól do smaku<br>Nietłusty twaróg dokładnie rozetrzyj lub zmiksuj na gładką masę, stopniowo dodając mleko lub śmietanę. Masę twarogową dopraw do smaku solą i podziel na cztery części.<br>Pod bieżącą wodą starannie opłucz świeżą zieleninę. Dokładnie osącz i drobniutko posiekaj. Dodaj ja do jednej części masy twarogowej. Opłucz i zetrzyj na tarce rzodkiewki, dodaj je do drugiej części twarogu razem z kminkiem. Trzecią część masy twarogowej wymieszaj z ostrym sosem pomidorowym lub pikantnym keczupem. Do czwartej części twarogu dodaj obrane ze skórki i starte na grubej tarce jabłka. Najlepsze są odmiany słodko-kwaśne.<br>Tak przygotowane masy twarogowe
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego