Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
a następnie dusić około 5 min, po czym włożyć pomidory i koncentrat pomidorowy, sól oraz pieprz i dusić jeszcze 2 min. Wlać wino oraz wywar pozostały po gotowaniu małży i gotować 15 min na małym ogniu. Umyć filety rybne, pokroić w kostkę i włożyć do zupy razem z bazylią oraz tymiankiem i gotować nadal pod przykryciem na małym ogniu około 10 min. Krewetki rozmrozić, oczyścić, opłukać, dodać do zupy i gotować 3 min. Włożyć małże i zagrzać w zupie (nie gotować). Zdjąć z ognia, dodać natkę.
Podawać z pieczywem.
(4-5 porcji) T.M

Z pieczarkami
50 dag mrożonych małży, 1
a następnie dusić około 5 min, po czym włożyć pomidory i koncentrat pomidorowy, sól oraz pieprz i dusić jeszcze 2 min. Wlać wino oraz wywar pozostały po gotowaniu małży i gotować 15 min na małym ogniu. Umyć filety rybne, pokroić w kostkę i włożyć do zupy razem z bazylią oraz tymiankiem i gotować nadal pod przykryciem na małym ogniu około 10 min. Krewetki rozmrozić, oczyścić, opłukać, dodać do zupy i gotować 3 min. Włożyć małże i zagrzać w zupie (nie gotować). Zdjąć z ognia, dodać natkę.<br>Podawać z pieczywem.<br>(4-5 porcji) &lt;au&gt;T.M&lt;/au&gt;<br><br>&lt;tit1&gt;Z pieczarkami&lt;/tit1&gt;<br>50 dag mrożonych małży, 1
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego