Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
śmietany, owoców, lodów. Desery z galaretkami należy wyjmować z lodówki tuż przed jedzeniem, by się nie rozpuściły. W upalne dni trzeb dodać mniej wody, wtedy galaretka jest trwalsza.
Szklane lub metalowe miseczki odwrócić do góry dnem, cienko posmarować olejem i posypać mąką, kłaść na nie gorące placki, uformować palcami.
Białka ubić z cukrem. Tłuszcz rozpuścić, przestudzić i zmiksować z mąką, dodać ubite białka i miód, delikatnie wymieszać, ciasto powinno być jak gęsta śmietana.
Galaretkę przygotować z 1 szklanki wody, kiedy zastygnie, pokroić, owoce obrać, pokroić, napełnić zdjęte z miseczek, zastudzone ciastka, posypać orzechami.
Na blasze rozłożyć papier do pieczenia, łyżką wykładać
śmietany, owoców, lodów. Desery z galaretkami należy wyjmować z lodówki tuż przed jedzeniem, by się nie rozpuściły. W upalne dni trzeb dodać mniej wody, wtedy galaretka jest trwalsza.<br>Szklane lub metalowe miseczki odwrócić do góry dnem, cienko posmarować olejem i posypać mąką, kłaść na nie gorące placki, uformować palcami.<br>Białka ubić z cukrem. Tłuszcz rozpuścić, przestudzić i zmiksować z mąką, dodać ubite białka i miód, delikatnie wymieszać, ciasto powinno być jak gęsta śmietana.<br>Galaretkę przygotować z 1 szklanki wody, kiedy zastygnie, pokroić, owoce obrać, pokroić, napełnić zdjęte z miseczek, zastudzone ciastka, posypać orzechami.<br>Na blasze rozłożyć papier do pieczenia, łyżką wykładać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego