Typ tekstu: Książka
Autor: Osek Maria
Tytuł: Rzepak i bobik jako źródło białka w żywieniu świń
Rok: 1996
wskaźniki oceny tusz, chociaż zaobserwowano zwiększenie masy mięsa z wyrębów podstawowych i szynki właściwej oraz powierzchni "oka" polędwicy. Z kolei Glapś i in. [1992] uważają, że całe nasiona rzepaku "00" zastosowane w ilości 12,5%, jako jedyne źródło dodatkowej energii, nie gwarantują takich przyrostów jak kombinacja tych nasion z tłuszczem utylizacyjnym. Żywienie tuczników mieszankami z udziałem nasion rzepaku spowodowało pogorszenie umięśnienia całej tuszy, z tym, że mięso zawierało więcej białka, a mniej tłuszczu. Skomiał i in. [1994] oraz Osek i in. [1995] uważają, że 10 udział nasion rzepaku, zwłaszcza w mieszankach przeznaczonych na pierwszy okres tuczu, pozwala na uzyskanie korzystniejszych wyników
wskaźniki oceny tusz, chociaż zaobserwowano zwiększenie masy mięsa z wyrębów podstawowych i szynki właściwej oraz powierzchni "oka" polędwicy. Z kolei Glapś i in. [1992] uważają, że całe nasiona rzepaku "00" zastosowane w ilości 12,5%, jako jedyne źródło dodatkowej energii, nie gwarantują takich przyrostów jak kombinacja tych nasion z tłuszczem utylizacyjnym. Żywienie tuczników mieszankami z udziałem nasion rzepaku spowodowało pogorszenie umięśnienia całej tuszy, z tym, że mięso zawierało więcej białka, a mniej tłuszczu. Skomiał i in. [1994] oraz Osek i in. [1995] uważają, że 10 udział nasion rzepaku, zwłaszcza w mieszankach przeznaczonych na pierwszy okres tuczu, pozwala na uzyskanie korzystniejszych wyników
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego