Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy produktów spożywczych
Rok: 2000
Najstarszą pracą na ten temat jest dzieło zatytułowane "O piwie i metodach jego produkcji, składzie, rodzajach i skutkach działania" napisane po łacinie przez znanego czeskiego humanistę Tadeusza Hajka. XVIII wiek zapoczątkował naukowe próby udoskonalenia procesu produkcji piwa. Warzelnik Frantisek Ondrej Poupe (1753-1805) wniósł prawdziwą naukową wiedzę do czeskiego procesu warzenia. Oparł podstawowy technologiczny proces produkcji słodu i piwa na ścisłych, jasno sprecyzowanych zasadach. Poza tym jako pierwszy użył termometru słodowego i piwnej skali.
W XIX wieku piwowarstwo trafiło na akademickie katedry. W 1818 roku profesor Steinman zainaugurował wykłady na temat warzenia piwa na praskiej politechnice. Wkrótce jego następcy zaczęli naukowo
Najstarszą pracą na ten temat jest dzieło zatytułowane "O piwie i metodach jego produkcji, składzie, rodzajach i skutkach działania" napisane po łacinie przez znanego czeskiego humanistę Tadeusza Hajka. XVIII wiek zapoczątkował naukowe próby udoskonalenia procesu produkcji piwa. Warzelnik Frantisek Ondrej Poupe (1753-1805) wniósł prawdziwą naukową wiedzę do czeskiego procesu warzenia. Oparł podstawowy technologiczny proces produkcji słodu i piwa na ścisłych, jasno sprecyzowanych zasadach. Poza tym jako pierwszy użył termometru słodowego i piwnej skali. <br>W XIX wieku piwowarstwo trafiło na akademickie katedry. W 1818 roku profesor Steinman zainaugurował wykłady na temat warzenia piwa na praskiej politechnice. Wkrótce jego następcy zaczęli naukowo
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego