Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Lubię gotować
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
20 ml Winiaku Luksusowego, 8-10 kropli Cherry Cordial, 120 ml kawy, 1 łyżeczka cukru, 5 łyżeczek bitej śmietany
Koktajl przyrządza się w kielichu do podawania napojów gorących lub w porcelanowej filiżance.
Na dno kielicha wsypać cukier. W innym naczyniu zaparzyć mocną kawę i wlać napar do kielicha. Dodać krupnik, winiak i energicznie zamieszać. Na wierzch nałożyć bitą śmietanę i skropić ją Cherry Cordial. Kielich z koktajlem ustawić na talerzyku i podać z łyżeczką do herbaty.
(5 porcji)

Wersal

20 ml likieru Cointreau, 20 ml rumu Bacardi, 10 ml soku z cytryny, 40 ml wody mineralnej niegazowanej, 8-10 kropli aperitifu
20 ml Winiaku Luksusowego, 8-10 kropli Cherry Cordial, 120 ml kawy, 1 łyżeczka cukru, 5 łyżeczek bitej śmietany<br>Koktajl przyrządza się w kielichu do podawania napojów gorących lub w porcelanowej filiżance.<br>Na dno kielicha wsypać cukier. W innym naczyniu zaparzyć mocną kawę i wlać napar do kielicha. Dodać krupnik, winiak i energicznie zamieszać. Na wierzch nałożyć bitą śmietanę i skropić ją Cherry Cordial. Kielich z koktajlem ustawić na talerzyku i podać z łyżeczką do herbaty.<br>(5 porcji)<br><br>&lt;tit&gt;Wersal&lt;/&gt;<br><br>20 ml likieru Cointreau, 20 ml rumu Bacardi, 10 ml soku z cytryny, 40 ml wody mineralnej niegazowanej, 8-10 kropli aperitifu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego