Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
posypane zieleniną, z ziemniakami, ryżem na sypko i dowolną surówką.
RADA: w taki sam sposób możesz również przygotować inne rodzaje mięs: baraninę, wieprzowinę lub wołowinę.


DRUGIE DANIE
GULASZ PO DALMACKU

Ryby dokładnie oczyść, usuń ości i pokrój w niewielkie kawałki. Możesz również przygotować gulasz z gotowych filetów rybnych.
Cytrynę sparz wrzątkiem, przekrój na pól. Sokiem z połowy cytryny skrop kawałki ryby, oprósz je solą i pieprzem ze wszystkich stron. Drugą polówkę cytryny pokrój n mniejsze cząstki.
Zieleninę dokładne opłucz pod bieżącą wodą, osącz i drobno posiekaj.
Obierz oraz posiekaj cebulę w drobną kostkę.
Rozgrzej olej na dużej patelni i wyłóż nań
posypane zieleniną, z ziemniakami, ryżem na sypko i dowolną surówką.<br>RADA: w taki sam sposób możesz również przygotować inne rodzaje mięs: baraninę, wieprzowinę lub wołowinę.<br>&lt;gap&gt;<br><br>&lt;tit&gt;DRUGIE DANIE&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;GULASZ PO DALMACKU&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Ryby dokładnie oczyść, usuń ości i pokrój w niewielkie kawałki. Możesz również przygotować gulasz z gotowych filetów rybnych.<br>Cytrynę sparz wrzątkiem, przekrój na pól. Sokiem z połowy cytryny skrop kawałki ryby, oprósz je solą i pieprzem ze wszystkich stron. Drugą polówkę cytryny pokrój n mniejsze cząstki.<br>Zieleninę dokładne opłucz pod bieżącą wodą, osącz i drobno posiekaj.<br>Obierz oraz posiekaj cebulę w drobną kostkę.<br>Rozgrzej olej na dużej patelni i wyłóż nań
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego