Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
3 łyżki oleju, 20 dag kurzych wątróbek, sól, pieprz, natka.
Przygotowanie:
* Wątróbki umyć, dokładnie osuszyć i pokroić na kawałki. Cebule i czosnek obrać, posiekać. Podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
* Dodać wątróbki i wszystko razem przesmażyć. Wsypać opłukany na sicie ryż,. Doprawić curry, solą i pieprzem. Wlać 3 szklanki wrzątku i doprowadzić do wrzenia.
* Brzoskwinie (lub uprzednio namoczone morele) i jabłka umyć, pokroić na cząstki, dodać do potrawy z opłukanymi rodzynkami.
* Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu przez 20 minut, aż ryz będzie miękki i wchłonie płyn. Wstawić pod przykryciem do ciepłego piekarnika na 10 minut, aby pilaw nabrał smaku
3 łyżki oleju, 20 dag kurzych wątróbek, sól, pieprz, natka.<br>Przygotowanie:<br>* Wątróbki umyć, dokładnie osuszyć i pokroić na kawałki. Cebule i czosnek obrać, posiekać. Podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.<br>* Dodać wątróbki i wszystko razem przesmażyć. Wsypać opłukany na sicie ryż,. Doprawić curry, solą i pieprzem. Wlać 3 szklanki wrzątku i doprowadzić do wrzenia.<br>* Brzoskwinie (lub uprzednio namoczone morele) i jabłka umyć, pokroić na cząstki, dodać do potrawy z opłukanymi rodzynkami.<br>* Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu przez 20 minut, aż ryz będzie miękki i wchłonie płyn. Wstawić pod przykryciem do ciepłego piekarnika na 10 minut, aby pilaw nabrał smaku
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego