Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
miejscu na 4 godziny. Wyjąć wołowinę z marynaty, piec mięso w temperaturze 190oC przez 1-1/2 do 2 godzin (w piecu konwekcyjnym w temp. 163oC) do czasu, gdy temperatura wewnątrz przekroczy 570oC. Nieznacznie ochłodzić, przykryć i schłodzić. Sos: Dodać wywar i miód do mieszanki przygotowanej na początku, doprowadzić do wrzenia i zredukować do 4-1/2 szklanki. Wymieszać wodę z mąką i gotować. Odcedzić, odstawić, pozostawić ciepłe. Pokroić wołowinę na 48 plastrów po 40 g (około 3 mm grubości). Każda porcja: 3 liście cykorii, 2 plastry wołowiny, zwinięte i 60 g warzyw. Polać 3 łyżkami ciepłego sosu. Wstążki warzyw: umieścić
miejscu na 4 godziny. Wyjąć wołowinę z marynaty, piec mięso w temperaturze 190oC przez 1-1/2 do 2 godzin (w piecu konwekcyjnym w temp. 163oC) do czasu, gdy temperatura wewnątrz przekroczy 570oC. Nieznacznie ochłodzić, przykryć i schłodzić. Sos: Dodać wywar i miód do mieszanki przygotowanej na początku, doprowadzić do wrzenia i zredukować do 4-1/2 szklanki. Wymieszać wodę z mąką i gotować. Odcedzić, odstawić, pozostawić ciepłe. Pokroić wołowinę na 48 plastrów po 40 g (około 3 mm grubości). Każda porcja: 3 liście cykorii, 2 plastry wołowiny, zwinięte i 60 g warzyw. Polać 3 łyżkami ciepłego sosu. Wstążki warzyw: umieścić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego