Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
solą, pieprzem.
Farsz nałożyć na przygotowane ciasto, zlepić pierogi. Gotować ok. 5 min. podawać polane olejem lub rozpuszczonym masłem.
Ciasto na pierogi
Przyrządzamy z 2 i 1/2 szklanek mąki, jajka, ok. 3/4 szklanki cieplej wody, szczypty soli i łyżeczki oleju. Ciasto wyrabiamy jak na uszka, wałkujemy. Z placka wykrawamy szklanką kołka, na każde nakładamy farsz i zlepiamy ręcznie lub maszynką.
Z serem na słodko

1/2 kg białego sera, 2 jajka, 2 łyżki cukru, cukier waniliowy, 3-4 łyżki śmietanki, garść rodzynków, 2 łyżki posiekanej kandyzowanej pomarańczowej skórki, sól, łyżka masła, 2 łyżki bułki tartej
Ser utrzeć ze śmietanką
solą, pieprzem.<br>Farsz nałożyć na przygotowane ciasto, zlepić pierogi. Gotować ok. 5 min. podawać polane olejem lub rozpuszczonym masłem.<br>Ciasto na pierogi<br>Przyrządzamy z 2 i 1/2 szklanek mąki, jajka, ok. 3/4 szklanki cieplej wody, szczypty soli i łyżeczki oleju. Ciasto wyrabiamy jak na uszka, wałkujemy. Z placka wykrawamy szklanką kołka, na każde nakładamy farsz i zlepiamy ręcznie lub maszynką.<br>Z serem na słodko<br>&lt;gap&gt;<br>1/2 kg białego sera, 2 jajka, 2 łyżki cukru, cukier waniliowy, 3-4 łyżki śmietanki, garść rodzynków, 2 łyżki posiekanej kandyzowanej pomarańczowej skórki, sól, łyżka masła, 2 łyżki bułki tartej<br>Ser utrzeć ze śmietanką
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego