ryżem - dla 4 osób.<br>100 g ryżu, 4 łyżeczki bulionu z kury w proszku, 1 l wody, sól, cytryna, szklanka śmietany 12%, łyżka posiekanego koperku.<br>Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cytrynę przekroić na połówki. Wycisnąć sok. Wodę zagotować, wsypać bulion, zamieszać, gotować przez kilka minut. Dodać odsączony ryż. Śmietanę wymieszać z sokiem cytrynowym, wlać do zupy. W razie potrzeby można przyprawić solą. Przed podaniem posypać koperkiem.<br>"Powróć do natury, odżywiaj się zdrowo"<br><name type="org">SOLGER</> ŻYCZY SMACZNEGO<br><gap><br>Ryż długoziarnisty odznacza się wyśmienitą jakością. Po ugotowaniu w woreczkach jest sypki, nie klei się, zachowuje wysokie walory odżywcze i smakowe