Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
pomarańczami

Kaczkę oczyścić, opłukać, osuszyć, skórę i wnętrze skropić okiem wyciśniętym z jednej pomarańczy, natrzeć solą, pieprzem i majerankiem, odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce, kaczkę obrumienić na patelni, położyć w brytfannie, jabłka umyć, obrać, pokroić na cząstki, pomarańcze obrać, zdjąć białą błonkę, pokroić na kawałki, jabłka i pomarańcze wymieszać z posiekanymi orzechami i winem, farszem wypełnić tuszkę, spiąć skore, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 200oC, piec 1,5-2 godziny.

Sałatka z makrelą

Sałatę podzielić na pojedyncze liście, dokładnie opłukać w zimnej wodzie, osuszyć, porwać na kawałki, pomarańczowe obrać ze skory, zdjąć białą błonkę, pokroić na kawałki
pomarańczami&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Kaczkę oczyścić, opłukać, osuszyć, skórę i wnętrze skropić okiem wyciśniętym z jednej pomarańczy, natrzeć solą, pieprzem i majerankiem, odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce, kaczkę obrumienić na patelni, położyć w brytfannie, jabłka umyć, obrać, pokroić na cząstki, pomarańcze obrać, zdjąć białą błonkę, pokroić na kawałki, jabłka i pomarańcze wymieszać z posiekanymi orzechami i winem, farszem wypełnić tuszkę, spiąć skore, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 200oC, piec 1,5-2 godziny.<br><br>&lt;tit&gt;Sałatka z makrelą&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Sałatę podzielić na pojedyncze liście, dokładnie opłukać w zimnej wodzie, osuszyć, porwać na kawałki, pomarańczowe obrać ze skory, zdjąć białą błonkę, pokroić na kawałki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego