Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Fakt
Nr: 01.21 (17)
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2004
produkty light są bezpieczne?
Dbam o linię. Dlatego przestawiłam się na produkty light. Czy takie zamienniki są bezpieczne dla zdrowia?
Maria Kozieł ze Szczecina

Fakt: W produktach light cukier zastępuje się słodzikiem (np. w coli light), a część tłuszczu - mąką (np. w majonezie light). Substancje te występują także w produktach wysokokalorycznych. Ilość takich dodatków jest regulowana przez Ministerstwo Zdrowia. Jeśli producenci przestrzegają tych zasad, produkty są bezpieczne.
ANNA HARTON Katedra Dietetyki i Żywności Funkcjonalnej SGGW

Szanowny Panie Piątas...
Z dobrej jest Pan szkoły. Szkoła nazywa się Akademia Sztabu Generalnego Sił Zbrojnych ZSRR. Podstawowa nauka, jaką Pan stamtąd wyniósł, mówi o tym
produkty light są bezpieczne?&lt;/&gt;<br>Dbam o linię. Dlatego przestawiłam się na produkty light. Czy takie zamienniki są bezpieczne dla zdrowia?<br>Maria Kozieł ze Szczecina<br><br>Fakt: W produktach light cukier zastępuje się słodzikiem (np. w coli light), a część tłuszczu - mąką (np. w majonezie light). Substancje te występują także w produktach wysokokalorycznych. Ilość takich dodatków jest regulowana przez Ministerstwo Zdrowia. Jeśli producenci przestrzegają tych zasad, produkty są bezpieczne.<br>&lt;au&gt;ANNA HARTON Katedra Dietetyki i Żywności Funkcjonalnej SGGW&lt;/&gt;&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="art" sub="home"&gt;&lt;tit&gt;Szanowny Panie Piątas...&lt;/&gt;<br>Z dobrej jest Pan szkoły. Szkoła nazywa się Akademia Sztabu Generalnego Sił Zbrojnych ZSRR. Podstawowa nauka, jaką Pan stamtąd wyniósł, mówi o tym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego