Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Życie Podkarpackie
Nr: 02.23
Miejsce wydania: Przemyśl
Rok wydania: 2005
Rok powstania: 2004
każdego właściciela restauracji.
Rejestr muszą prowadzić wszyscy właściciele palcówek, w których sprzedawana jest żywność. Wymagają tego dyrektywy unijne. Jednak wielu restauratorów czy właścicieli pizzerii i cukierni o tym nie wie i jest zaskoczona nowymi przepisami. - Pierwszy raz słyszę o takim rejestrze - przyznaje właścicielka przemyskiej pizzerii. - Dziwią mnie takie przepisy i zastanawiają. Ale jeżeli jest taki wymóg, to będziemy musieli go przestrzegać. Na pewno będzie przez to dużo zamieszania. Podobne zdanie na ten temat ma właściciel jednego z pubów w Przemyślu. - Coś słyszałem o tym rejestrze, jak byłem na szkoleniu w Rzeszowie. Jednak z tego, co się dowiedziałem, to wcale nie jest
każdego właściciela restauracji. <br>Rejestr muszą prowadzić wszyscy właściciele palcówek, w których sprzedawana jest żywność. Wymagają tego dyrektywy unijne. Jednak wielu restauratorów czy właścicieli pizzerii i cukierni o tym nie wie i jest zaskoczona nowymi przepisami. - Pierwszy raz słyszę o takim rejestrze - przyznaje właścicielka przemyskiej pizzerii. - Dziwią mnie takie przepisy i zastanawiają. Ale jeżeli jest taki wymóg, to będziemy musieli go przestrzegać. Na pewno będzie przez to dużo zamieszania. Podobne zdanie na ten temat ma właściciel jednego z pubów w Przemyślu. - Coś słyszałem o tym rejestrze, jak byłem na szkoleniu w Rzeszowie. Jednak z tego, co się dowiedziałem, to wcale nie jest
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego