Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
rozgrzanym oleju.
Gęś pokroić na kawałki. Polać sosem. Podawać z kartoflanymi kulami i sałatka z czerwonej kapusty, winogron i borówek.
Pieczeń wieprzowa z morelami

kilogram mięsa wieprzowego od szynki, 300 g suszonych moreli, 2 łyżki oleju, sól, szczypta mielonego kminku, łyżeczka pokruszonego rozmarynu
Mięso umyć, osuszyć, wykroić nadmiar tłuszczu, lekko zbić, formując płat. Posolić z obydwu stron, oprószyć kminkiem i rozmarynem.
Morele namoczyć w letniej wodzie na 30 minut. Osączyć, połowę ułożyć wzdłuż płata mięsa po środku. Zrolować, obwiązać nitką, zrumienić na oleju. Przełożyć do brytfanki. Patelnię opłukać wodą z moczenia moreli i polewać nią pieczeń. W połowie pieczenia ułożyć wokół
rozgrzanym oleju.<br>Gęś pokroić na kawałki. Polać sosem. Podawać z kartoflanymi kulami i sałatka z czerwonej kapusty, winogron i borówek.<br>Pieczeń wieprzowa z morelami<br>&lt;gap&gt;<br>kilogram mięsa wieprzowego od szynki, 300 g suszonych moreli, 2 łyżki oleju, sól, szczypta mielonego kminku, łyżeczka pokruszonego rozmarynu<br>Mięso umyć, osuszyć, wykroić nadmiar tłuszczu, lekko zbić, formując płat. Posolić z obydwu stron, oprószyć kminkiem i rozmarynem.<br>Morele namoczyć w letniej wodzie na 30 minut. Osączyć, połowę ułożyć wzdłuż płata mięsa po środku. Zrolować, obwiązać nitką, zrumienić na oleju. Przełożyć do brytfanki. Patelnię opłukać wodą z moczenia moreli i polewać nią pieczeń. W połowie pieczenia ułożyć wokół
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego