Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
masę z czosnkiem.
Pokrojonego w cienkie paski łososia, pastę z papryki i czosnku włożyć do rondla, wlać śmietanę i gotować na średnim ogniu, ż sos zgęstnieje.
Doprawić bazylią, solą i pieprzem.
Ugotowany al dente makaron wymieszać z sosem, włożyć do wygrzanej wazy i od razu podawać.

Pappardelle con spinaci
Pappardelle ze szpinakiem
40 dag pappardelli, 15 dag szpinaku, szalotka lub nieduża cebul,
3 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku, 8-10 liści bazylii, 3 łyżki kremówki, biały pieprz, sól
MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:
fusilli lunghi
tagliatelle
Szpinak przebrać, odciąć ogonki, opłukać, zblanszować, odcedzić, osączyć i posiekać.
Szalotkę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oliwie
masę z czosnkiem.<br>Pokrojonego w cienkie paski łososia, pastę z papryki i czosnku włożyć do rondla, wlać śmietanę i gotować na średnim ogniu, ż sos zgęstnieje.<br>Doprawić bazylią, solą i pieprzem. <br>Ugotowany al dente makaron wymieszać z sosem, włożyć do wygrzanej wazy i od razu podawać.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Pappardelle&lt;/&gt; con spinaci<br>&lt;name type="prod"&gt;Pappardelle&lt;/&gt; ze szpinakiem<br>40 dag &lt;name type="prod"&gt;pappardelli&lt;/&gt;, 15 dag szpinaku, szalotka lub nieduża cebul,<br>3 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku, 8-10 liści bazylii, 3 łyżki kremówki, biały pieprz, sól<br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ: <br>&lt;name type="prod"&gt;fusilli lunghi&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;tagliatelle&lt;/&gt;<br>Szpinak przebrać, odciąć ogonki, opłukać, zblanszować, odcedzić, osączyć i posiekać.<br>Szalotkę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oliwie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego