Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
cebule i boczek smażymy na patelni lub w garnku w którym później będziemy gotowali ziemniaki (razem z przyprawami, można dodać trochę pieprzu, ale nie za ostro.) aż się zarumienią, często mieszamy, nie przypalić!
2. jak to się usmaży wyjmujemy toto na jakiś talerz, miseczkę, do garnka wrzucamy obrane i umyte ziemniaki, solimy, gotujemy. (garnka nie trzeba przed tym myć).
3. po ugotowaniu ziemniaków wylewamy z nich wodę i wrzucamy masę cebulowo-boczkową.
4. mieszamy to wszystko widelcem albo tłuczkiem do uzyskania konsystencji "prawie puree"
5. i to wszystko. Można dosolić do smaku, podawać mlekiem , zsiadłym mlekiem, z ogórkiem , pomidorem, czymkolwiek, albo
cebule i boczek smażymy na patelni lub w garnku w którym później będziemy gotowali ziemniaki (razem z przyprawami, można dodać trochę pieprzu, ale nie za ostro.) aż się zarumienią, często mieszamy, nie przypalić!<br>2. jak to się usmaży wyjmujemy toto na jakiś talerz, miseczkę, do garnka wrzucamy obrane i umyte ziemniaki, solimy, gotujemy. (garnka nie trzeba przed tym myć).<br>3. po ugotowaniu ziemniaków wylewamy z nich wodę i wrzucamy masę cebulowo-boczkową.<br>4. mieszamy to wszystko widelcem albo tłuczkiem do uzyskania konsystencji "prawie puree"<br>5. i to wszystko. Można dosolić do smaku, podawać mlekiem , zsiadłym mlekiem, z ogórkiem , pomidorem, czymkolwiek, albo
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego