panierujesz
Korpus Języka Polskiego PWN
Autentyczne przykłady użycia w piśmie i mowie zgromadzone w Korpusie
- ... wokół niej zbyt duże stadko napalonych kolesi, którzy zamiast o panierowany element i owocowy koktajl dopraszają się o względy naszej blondynki...
- ... góralski przy regionalnej muzyce (w menu jest na przykład oscypek panierowany z boczkiem i sosami), śnieżne safari na skuterach, wycieczka na...
- ... amerykanizuje polską mentalność
The winner is: Poczciwy polski kotlet mielony panierowany. Wprawdzie - tak jak hamburgery - niezbyt dietetyczny, kaloryczny i można się... - ... volaille za 15 zł, kotlet zakopiański - 14 zł, kotlet schabowy panierowany á 13 zł, kociołek góralski 15 zł, pieczeń z baraniny...
- ... zawiniętym w rulon filetem schabowym, z nadzieniem z żółtego sera. Panierowany i usmażony na pełnym oleju podany został ze smażonymi ziemniakami...
- ... opili szaleju: frytki i element w ziołach prowansalskich, frytki i panierowany element, i darmowa sałatka ala parizjen... tak jakby naród nigdy...
- ... 18,75) to jedno z najlepszych dań rybnych w mieście. Panierowany, soczysty, rozpływający się w ustach - ryba albowiem pływać powinna za...
- ... 6 zł, biała kiełbasa "Ku Dziurze" - 6 zł, kotlet schabowy panierowany - 8 zł, schabowy po parysku również za 8 zł, szpadki...
- ... każdemu założyła tabelkę. W ciągu zmiany musisz namówić na dwadzieścia panierowanych piersi w zestawie, na piętnaście w ziołach prowansalskich i podpisać...
- ... Obiad", wykupują promocyjne zestawy i zabierają na plażę dwadzieścia pięć panierowanych piersi, które zamierzają rozdać. Drutt we wszystkich rubrykach aktywnej sugeracji...
- ... twardego tłuszczu piekarskiego, smalcu oraz łoju wieprzowego i baraniego.
Hamburgerów, panierowanych i smażonych kurczaków, pasztecików mięsnych, tłustego mięsa mielonego, kiełbasy i... - ... Restauracja "U Śliwy" poczęstowała mnie klepanym kawałkiem schabu, zawiniętym i panierowanym w bułce tartej. Z niecierpliwością przekroiłem mięso na pół, gdzie...
- ... tańszy.
Ponad 70 proc. przebadanych przez OBOP Polaków zajada się panierowanym i smażonym mięsem - a` la schabowy. Dlaczego? Oczywiście dlatego, że... - ... w "dzwonka", potem obkładasz plasterkami cebuli, a po kilku godzinach panierujesz i smażysz. Wesołych Świąt!
Sheryl Crow
Zaczynała karierę w chórkach...