Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
pietruszki, 1/2 łyżeczki suszonego oregano, sól, biały pieprz; do przybrania: 10 oliwek nadziewanych papryką, 1 łyżka ziaren marynowanego zielonego pieprzu
Mule osączyć z oliwy, oliwę zachować. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać. Pomidory umyć, sparzyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić w drobną kostkę. Oliwę osączoną z muli starannie wymieszać z keczupem, sokiem z cytryny i pieprzem. Dodać cebulę, czosnek, pomidory, paprykę, oliwki, natkę i oregano oraz sól, włożyć mule i wymieszać.
Sałatkę przełożyć do salaterki, przykryć i wstawić do lodówki na 3 godz.
Przed podaniem przybrać sałatkę przekrojonymi oliwkami i zielonym pieprzem.
Podawać z
pietruszki, 1/2 łyżeczki suszonego oregano, sól, biały pieprz; do przybrania: 10 oliwek nadziewanych papryką, 1 łyżka ziaren marynowanego zielonego pieprzu<br>Mule osączyć z oliwy, oliwę zachować. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać. Pomidory umyć, sparzyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić w drobną kostkę. Oliwę osączoną z muli starannie wymieszać z keczupem, sokiem z cytryny i pieprzem. Dodać cebulę, czosnek, pomidory, paprykę, oliwki, natkę i oregano oraz sól, włożyć mule i wymieszać.<br>Sałatkę przełożyć do salaterki, przykryć i wstawić do lodówki na 3 godz.<br>Przed podaniem przybrać sałatkę przekrojonymi oliwkami i zielonym pieprzem.<br>Podawać z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego