Typ tekstu: Książka
Autor: Kośmider Joanna, Mazur-Chrzanowska Barbara, Wyszyński Bartosz
Tytuł: Odory
Rok: 2002
ozonowanego powietrza, wprowadzanego bezpośrednio do komina. Stężenie ozonu w punkcie dozowania wynosi około 10 ppm, na wylocie z komina nie powinno przekraczać 0,1 ppm. Przed emisją ozonu nadmiarowego zabezpieczają automatyczne systemy pomiarowo-regulacyjne, zmniejszające ilość dozowanego ozonu w sytuacji, gdy stężenie na wylocie z wyrzutni zbliża się do granicznego. Ozonizator o wydajności5 kg O3/24 h zapewnia dezodoryzację strumieni wentylacyjnych z kuchni i stołówki osiedla akademickiego jednego z nowojorskich uniwersytetów (1500 m3/h). Stężenie ozonu przy wyciągach kuchennych jest utrzymywane na poziomie 1 ppm-3 ppm, co zapewnia brak uciążliwych zapachów w budynku.

Duża ilość wydzielającego się ciepła może być
ozonowanego powietrza, wprowadzanego bezpośrednio do komina. Stężenie ozonu w punkcie dozowania wynosi około 10 ppm, na wylocie z komina nie powinno przekraczać 0,1 ppm. Przed emisją ozonu nadmiarowego zabezpieczają automatyczne systemy pomiarowo-regulacyjne, zmniejszające ilość dozowanego ozonu w sytuacji, gdy stężenie na wylocie z wyrzutni zbliża się do granicznego. Ozonizator o wydajności5 kg O3/24 h zapewnia dezodoryzację strumieni wentylacyjnych z kuchni i stołówki osiedla akademickiego jednego z nowojorskich uniwersytetów (1500 m3/h). Stężenie ozonu przy wyciągach kuchennych jest utrzymywane na poziomie 1 ppm-3 ppm, co zapewnia brak uciążliwych zapachów w budynku.<br>&lt;gap reason="sampling"&gt;<br>Duża ilość wydzielającego się ciepła może być
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego