Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
sól, pieprz oraz roztarty rozmaryn, całość połącz, starannie wyrabiając.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180oC.
N boczek wyłóż farsz z mielonego mięsa i całość zroluj. Następnie ciasno owiń bawełnianą nicią, natrzyj dokładnie ze wszystkich stron estragonem i oregano.
Tak przygotowany boczek włóż do brytfanny wysmarowanej olejem i wstaw do rozgrzanego piekarnik. Roladę piecz ok. 1,5 godziny, co jakiś czas skrapiając ją wodą orz sosem tworzącym się w trakcie pieczenia. Po wyjęciu z piekarnik boczek wystudź, po czym delikatnie zdejmij z niego nitkę.
Roladę pokrój w plastry dowolnej grubości i ułóż je na półmisku. Możesz udekorować potrawę pieczarkami i zieleniną.
RADA: rolada
sól, pieprz oraz roztarty rozmaryn, całość połącz, starannie wyrabiając.<br>Piekarnik rozgrzej do temperatury 180oC.<br>N boczek wyłóż farsz z mielonego mięsa i całość zroluj. Następnie ciasno owiń bawełnianą nicią, natrzyj dokładnie ze wszystkich stron estragonem i oregano.<br>Tak przygotowany boczek włóż do brytfanny wysmarowanej olejem i wstaw do rozgrzanego piekarnik. Roladę piecz ok. 1,5 godziny, co jakiś czas skrapiając ją wodą orz sosem tworzącym się w trakcie pieczenia. Po wyjęciu z piekarnik boczek wystudź, po czym delikatnie zdejmij z niego nitkę.<br>Roladę pokrój w plastry dowolnej grubości i ułóż je na półmisku. Możesz udekorować potrawę pieczarkami i zieleniną.<br>RADA: rolada
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego