Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
a seler w plasterki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać i razem z selerem obsmażyć na oliwie.
Dodać mięso, smażyć kilka minut, mieszając. Wlać wino, dusić, aż sos nieco odparuje. Dodać pomidory i dusić jeszcze 40 min na wolnym ogniu. Przyprawić ragout solą, pieprzem i gałką.
Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę i ciągle mieszając, rozprowadzić ją z zimnym mlekiem. Podgrzewać na małym ogniu, aż beszamel zgęstnieje. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Płaty lasagne krotko obgotować w dużej ilości wody.
Formę do zapiekania posmarować masłem, przykryć cienką warstwą ragout bolońskiego, ułożyć płaty makaronowe, polać
a seler w plasterki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać i razem z selerem obsmażyć na oliwie.<br>Dodać mięso, smażyć kilka minut, mieszając. Wlać wino, dusić, aż sos nieco odparuje. Dodać pomidory i dusić jeszcze 40 min na wolnym ogniu. Przyprawić ragout solą, pieprzem i gałką. <br>Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę i ciągle mieszając, rozprowadzić ją z zimnym mlekiem. Podgrzewać na małym ogniu, aż beszamel zgęstnieje. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Płaty &lt;name type="prod"&gt;lasagne&lt;/&gt; krotko obgotować w dużej ilości wody.<br>Formę do zapiekania posmarować masłem, przykryć cienką warstwą ragout bolońskiego, ułożyć płaty makaronowe, polać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego