Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
umyć i pokroić w paski. Ułożyć je razem na półmisku. Wszystko podać na stół. Rozgrzać opiekacz do raclette. Do patelenek nakładać warstwami: plastry pomidora, paski kopru, mieszankę z sardelą, a na wierzch sery. Zapiekać na zloty kolor. Jako dodatek podać świeże pieczywo.

sałatka szopska
Opakowanie sera Feta z Mlekovity, 1 główka sałaty, 4 papryki, 4 pomidory, 1 ogórek, 1 cebula, sok z cytryny, natka pietruszki, oliwa z oliwek.
Składniki pokroić w kostkę i wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, całość skropić oliwą. Przybrać natką pietruszki.
frittata z "Fetą"
Opakowanie sera Feta z Mlekovity 20 dag świeżego zielonego
umyć i pokroić w paski. Ułożyć je razem na półmisku. Wszystko podać na stół. Rozgrzać opiekacz do raclette. Do patelenek nakładać warstwami: plastry pomidora, paski kopru, mieszankę z sardelą, a na wierzch sery. Zapiekać na zloty kolor. Jako dodatek podać świeże pieczywo.<br><br>sałatka szopska<br>Opakowanie sera &lt;name type="prod"&gt;Feta&lt;/&gt; z &lt;name type="org"&gt;Mlekovity&lt;/&gt;, 1 główka sałaty, 4 papryki, 4 pomidory, 1 ogórek, 1 cebula, sok z cytryny, natka pietruszki, oliwa z oliwek.<br>Składniki pokroić w kostkę i wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, całość skropić oliwą. Przybrać natką pietruszki.<br>frittata z &lt;name type="prod"&gt;"Fetą"&lt;/&gt;<br>Opakowanie sera &lt;name type="prod"&gt;Feta&lt;/&gt; z &lt;name type="org"&gt;Mlekovity&lt;/&gt; 20 dag świeżego zielonego
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego