Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
drugą połowę ciasta. Dokładnie sklej brzegi obu ciasta, by zapobiec wypływaniu nadzienia.
Wstaw ciasto do piekarnik nagrzanego do temperatury 230oC. Ciasto będzie gotowe, gdy nabierze jednolitego koloru. Po ostygnięciu pokrój je w jednakowej wielkości zgrabne romby, posyp zmielonymi orzechami włoskimi i cukrem pudrem.
RADA: ciasto pokroisz bez trudu, gdy podczas krojenia kolejnego kawałka ostry duży nóż zanurzać będziesz w gorącej wodzie.
DOBRE RADY
ZUPA Z SOCZEWICY

250 g soczewicy,
3-4 średnie ziemniaki,
2 nieduże cebule,
2 średnie marchewki,
3 ząbki czosnku,
1 łyżka stołowa oleju,
1 korzeń selera,
natka pietruszki, koperek,
szczypiorek,
3 parówki,
2 łyżki stołowe przecieru pomidorowego,
sól
drugą połowę ciasta. Dokładnie sklej brzegi obu ciasta, by zapobiec wypływaniu nadzienia.<br>Wstaw ciasto do piekarnik nagrzanego do temperatury 230oC. Ciasto będzie gotowe, gdy nabierze jednolitego koloru. Po ostygnięciu pokrój je w jednakowej wielkości zgrabne romby, posyp zmielonymi orzechami włoskimi i cukrem pudrem.<br>RADA: ciasto pokroisz bez trudu, gdy podczas krojenia kolejnego kawałka ostry duży nóż zanurzać będziesz w gorącej wodzie.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>ZUPA Z SOCZEWICY<br>&lt;gap&gt;<br>250 g soczewicy,<br>3-4 średnie ziemniaki,<br>2 nieduże cebule,<br>2 średnie marchewki,<br>3 ząbki czosnku,<br>1 łyżka stołowa oleju,<br>1 korzeń selera,<br>natka pietruszki, koperek,<br>szczypiorek,<br>3 parówki,<br>2 łyżki stołowe przecieru pomidorowego,<br>sól
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego