i marchewkę. Dodać sok oraz skórkę z cytryny, rozmaryn i miętę. Gotować na małym ogniu 2 min. Zdjąć z ognia. Żółtka roztrzepać ze śmietaną, dodać do zupy i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem, dodać koperek.<br>Podawać w bulionówkach ze świeżym pieczywem.<br>(4 porcje) <au>T.M</au><br><br><tit1>Mule po marynarsku</tit1><br>1 kg muli w muszlach, 1 cebula (10 dag), 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, 1 łyżka masła, 3 łyżki śmietany 36-procentowej, 1 łyżeczka mąki pszennej, 1 łyżka natki pietruszki, biały pieprz<br>Mule umyć według podanego sposobu i osuszyć. Cebulę obrać i drobno posiekać. Do rondla włożyć masło, zrumienić na nim cebulę