Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
świetle makrobiotyki

Zdrowy człowiek to ten, który również od czasu do czasu miewa drobne dolegliwości lub zakłócenia w funkcjonowaniu organizmu, ale jest świadomy, że przyczyna tego stanu tkwi w nim samym, ponieważ jest wynikiem popełnionych przez niego błędów. W takim wypadku powrót do zdrowia wymaga pewnej korekty w sposobie życia, myślenia i odżywiania. Jeżeli człowiek może tych zmian dokonać, jest do tego zdolny, jest to oznaką jego zdrowia.

Siedem cech zdrowia

Według makrobiotyki zdrowego człowieka charakteryzuje:
1. Brak zmęczenia
2. Dobry apetyt
3. Dobry sen
4. Dobra pamięć
5. Dobry humor
6. Szybka decyzja i działanie
7. Sprawiedliwość i szacunek dla
świetle makrobiotyki&lt;/&gt;<br><br>Zdrowy człowiek to ten, który również od czasu do czasu miewa drobne dolegliwości lub zakłócenia w funkcjonowaniu organizmu, ale jest świadomy, że przyczyna tego stanu tkwi w nim samym, ponieważ jest wynikiem popełnionych przez niego błędów. W takim wypadku powrót do zdrowia wymaga pewnej korekty w sposobie życia, myślenia i odżywiania. Jeżeli człowiek może tych zmian dokonać, jest do tego zdolny, jest to oznaką jego zdrowia.<br><br>&lt;tit&gt;Siedem cech zdrowia&lt;/&gt;<br><br>Według makrobiotyki zdrowego człowieka charakteryzuje:<br>1. Brak zmęczenia<br>2. Dobry apetyt<br>3. Dobry sen<br>4. Dobra pamięć<br>5. Dobry humor<br>6. Szybka decyzja i działanie<br>7. Sprawiedliwość i szacunek dla
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego