Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
ściereczką i odstaw do lodówki na 20 minut.
Następnie rozwałkuj ciasto na stolnicy wysypanej mąką na placek o grubości około pól centymetra. Szklarką lub foremką wytnij z ciasta krążki i wypełnij nimi wysmarowane olejem (masłem lub margaryną) foremki do babeczek. Rozgrzej piekarnik do średniej temperatury, wstaw foremki z ciastem i piecz, aż uzyskają jasnozłoty kolor. Po wyjęciu z piekarnika odstaw, by ostygły.
Przygotuj krem. W rondelku wymieszaj śmietanę z cukrem, postaw na ogniu i stale mieszając, gotuj na małym ogniu, aż cukier rozpuści się, a masa zgęstnieje, odstaw, by ostygł, a następnie utrzyj z miękkim masłem na gładki krem. Szprycą do
ściereczką i odstaw do lodówki na 20 minut.<br>Następnie rozwałkuj ciasto na stolnicy wysypanej mąką na placek o grubości około pól centymetra. Szklarką lub foremką wytnij z ciasta krążki i wypełnij nimi wysmarowane olejem (masłem lub margaryną) foremki do babeczek. Rozgrzej piekarnik do średniej temperatury, wstaw foremki z ciastem i piecz, aż uzyskają jasnozłoty kolor. Po wyjęciu z piekarnika odstaw, by ostygły.<br>Przygotuj krem. W rondelku wymieszaj śmietanę z cukrem, postaw na ogniu i stale mieszając, gotuj na małym ogniu, aż cukier rozpuści się, a masa zgęstnieje, odstaw, by ostygł, a następnie utrzyj z miękkim masłem na gładki krem. Szprycą do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego