Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
się również w warzywach, owocach, orzechach, migdałach, pestkach dyni i słonecznika.
Około roku życia możemy wprowadzać również kasze. We wczesnym okresie najlepiej nadają się do tego kasza kukurydziana i jaglana, ponieważ dają się dobrze rozgotowywać i w związku z tym są łatwo przyswajane. Do kasz możemy dodawać owoce, zależnie od pory roku. Zimą podajemy jabłka i suszone śliwki (1-2 śliwki). Jabłko ucieramy na tarce i podajemy surowe, śliwki suszone po ugotowaniu miksujemy z kaszą. Owoce w żywieniu dzieci są bardziej pożądane niż u osób dorosłych. Są one źródłem soli mineralnych, na które w wyniku rozwoju organizmu dziecko ma zwiększone zapotrzebowanie. Zasobne
się również w warzywach, owocach, orzechach, migdałach, pestkach dyni i słonecznika.<br>Około roku życia możemy wprowadzać również kasze. We wczesnym okresie najlepiej nadają się do tego kasza kukurydziana i jaglana, ponieważ dają się dobrze rozgotowywać i w związku z tym są łatwo przyswajane. Do kasz możemy dodawać owoce, zależnie od pory roku. Zimą podajemy jabłka i suszone śliwki (1-2 śliwki). Jabłko ucieramy na tarce i podajemy surowe, śliwki suszone po ugotowaniu miksujemy z kaszą. Owoce w żywieniu dzieci są bardziej pożądane niż u osób dorosłych. Są one źródłem soli mineralnych, na które w wyniku rozwoju organizmu dziecko ma zwiększone zapotrzebowanie. Zasobne
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego