na maśle bułką tartą.<br><br><tit>Wątróbka cielęca z jałowcem na cieście francuskim</><br><br><tit>CIASTO</><br><br>1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (50 dag), 1 jajko<br><br><tit>FARSZ</><br><br>1,5 kg wątróbki cielęcej, 6 łyżek mąki pszennej, 6 łyżek oleju, sól, pieprz<br><br><tit>SOS</><br><br>2 opakowania sosu pieczeniowego, 2 cebule (20 dag), 1/4 szklanki śmietany 36-procentowej, 3 łyżki oleju, 10 ziaren jałowca, sól, pieprz<br>Przygotować ciasto: ciasto rozmrozić, wyciąć z niego prostokąty lub romby, smarować je roztrzepanym jajkiem i układać po trzy: jeden na drugim. Piec 20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.<br>Przygotować farsz: wątróbkę umyć, osączyć, oczyścić z błon oraz żył i