Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
wydrąż miąższ (pomarańcze powinny mieć grubą skórkę). Z miąższu dokładnie wyciśnij sok i wymieszaj z sokiem wyciśniętym ze startej pomarańczy.
Roztop masło w rondelku i dokładnie (by nie było grudek) rozetrzyj je z mąką. Zdejmij rondelek z ognia, dodaj do masła skórkę pomarańczową, ok. z pomarańczy i cukier. Ponownie postaw rondelek na ogniu i gotuj, od czasu do czasu mieszają, aż masa zgęstnieje. Następnie zdejmij z ogni i odstaw, by ostygł.
Pomarańcze owiń w folię aluminiową. Ubij białka na sztywną pianę i wymieszaj z masą pomarańczową. Napełnij nią wydrążone owoce i ułóż na płaskiej blasze. Blachę wstaw do nagrzanego piekarnika na
wydrąż miąższ (pomarańcze powinny mieć grubą skórkę). Z miąższu dokładnie wyciśnij sok i wymieszaj z sokiem wyciśniętym ze startej pomarańczy.<br>Roztop masło w rondelku i dokładnie (by nie było grudek) rozetrzyj je z mąką. Zdejmij rondelek z ognia, dodaj do masła skórkę pomarańczową, ok. z pomarańczy i cukier. Ponownie postaw rondelek na ogniu i gotuj, od czasu do czasu mieszają, aż masa zgęstnieje. Następnie zdejmij z ogni i odstaw, by ostygł.<br>Pomarańcze owiń w folię aluminiową. Ubij białka na sztywną pianę i wymieszaj z masą pomarańczową. Napełnij nią wydrążone owoce i ułóż na płaskiej blasze. Blachę wstaw do nagrzanego piekarnika na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego