Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Im mniejszy drób, tym krócej należy go piec.
DOBRE RADY
PODROBY
TORT Z WĄTRÓBKI

Dla 6 osób, Przygotowanie: 80 min, 426 kcal
0,5 kg dowolnej wątroby,
2 jajka,
3 łyżki stołowe mąki pszennej,
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej,
1/4 szklanki mleka,
sól,
czarny mielony pieprz,
2 cebule,
2 średnie marchewki,
majonez,
zielenina,
50 g oleju
Surową, oczyszczoną z błon i dokładnie umytą wątrobę przepuść przez maszynkę do mięsa,, używając sitka z drobnymi oczkami. Do zmielonej wątroby wbij dwa jajka, dodaj mąkę i sodę oczyszczoną, dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj taką ilość mleka, by masa miała konsystencję ciasta naleśnikowego. Dopraw
Im mniejszy drób, tym krócej należy go piec.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>PODROBY<br>TORT Z WĄTRÓBKI<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 6 osób, Przygotowanie: 80 min, 426 kcal<br>0,5 kg dowolnej wątroby,<br>2 jajka,<br>3 łyżki stołowe mąki pszennej,<br>0,5 łyżeczki sody oczyszczonej,<br>1/4 szklanki mleka,<br>sól,<br>czarny mielony pieprz,<br>2 cebule,<br>2 średnie marchewki,<br>majonez,<br>zielenina,<br>50 g oleju<br>Surową, oczyszczoną z błon i dokładnie umytą wątrobę przepuść przez maszynkę do mięsa,, używając sitka z drobnymi oczkami. Do zmielonej wątroby wbij dwa jajka, dodaj mąkę i sodę oczyszczoną, dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj taką ilość mleka, by masa miała konsystencję ciasta naleśnikowego. Dopraw
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego