Typ tekstu: Książka
Autor: Osek Maria
Tytuł: Rzepak i bobik jako źródło białka w żywieniu świń
Rok: 1996
trzech grupach wiekowych świń, tj.: warchlakach, tucznikach w I okresie tuczu i tucznikach w II okresie tuczu. Każda grupa wiekowa liczyła 60 zwierząt, które podzielono na trzy podgrupy, po 20 sztuk w każdej. Oceniano jednocześnie po trzy mieszanki PP-grower, PT-1 i PT-2, których skład surowcowy podano w tabeli 10. Mieszanki PP-grower skarmiano przez 45 dni, tj. od 46-go do 91-go dnia życia prosiąt, natomiast PT-1 i PT-2 po 60 dni.
W trakcie trwania badań prosięta przebywały w kojcach zbiorowych, na ściółce, po 5 sztuk w każdym, natomiast tuczniki utrzymywano w klatkach indywidualnych na
trzech grupach wiekowych świń, tj.: warchlakach, tucznikach w I okresie tuczu i tucznikach w II okresie tuczu. Każda grupa wiekowa liczyła 60 zwierząt, które podzielono na trzy podgrupy, po 20 sztuk w każdej. Oceniano jednocześnie po trzy mieszanki PP-grower, PT-1 i PT-2, których skład surowcowy podano w tabeli 10. Mieszanki PP-grower skarmiano przez 45 dni, tj. od 46-go do 91-go dnia życia prosiąt, natomiast PT-1 i PT-2 po 60 dni.<br>W trakcie trwania badań prosięta przebywały w kojcach zbiorowych, na ściółce, po 5 sztuk w każdym, natomiast tuczniki utrzymywano w klatkach indywidualnych na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego