idealnej kawy.<br>Kawy <name type="org">Astra</> doskonałe do zaparzania metodą tradycyjną, w ekspresie przelewowym jak i ciśnieniowym.<br><gap></><br><br><div type="advert" sub="food"><br>SEZONOWE HITY<br><gap><br><br><tit>NIEZWYKŁE DODATKI DO POTRAW</><br><br><tit>Galaretki</><br>Są orzeźwiającym i dekoracyjnym dodatkiem do kremów, bitej śmietany, owoców, lodów. Desery z galaretkami należy wyjmować z lodówki tuż przed jedzeniem, by się nie rozpuściły. W upalne dni trzeb dodać mniej wody, wtedy galaretka jest trwalsza.<br>Szklane lub metalowe miseczki odwrócić do góry dnem, cienko posmarować olejem i posypać mąką, kłaść na nie gorące placki, uformować palcami.<br>Białka ubić z cukrem. Tłuszcz rozpuścić, przestudzić i zmiksować z mąką, dodać ubite białka i miód, delikatnie wymieszać, ciasto powinno być jak