podawaj gorący, bezpośrednio po przygotowaniu, tak układają go na talerzach, by poszczególne warstwy się ze sobą nie wymieszały. Posyp drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.<br>RADA: przed użyciem mięso opłucz wodą, najlepiej lekko ciepłą - wówczas łatwiej można usunąć tłuszcz, a mięso nie będzie lepkie.<br><tit>DOBRE RADY</><br>PODROBY<br>ZAPIEKANE SERCA<br><gap><br>2 wieprzowe lub wolowe serca,<br>150 g wędzonego boczku lub słoniny,<br>50 g masła,<br>1 cebul,<br>5 ziarenek czarnego pieprzu,<br>odrobin mąki,<br>3-4 łyżki stołowe wytrawnego białego wina,<br>1 cytryn<br>Serca oczyść z błon i dokładnie umyj, a następnie ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie. Wyjmij z wody, osacz i