Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
3 szklankami wody, osolić, dodać po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego oraz listek laurowy. Gotować, w połowie dodać opieczoną nad gazem lub na suchej patelni cebulę w łuskach.
Wywar przecedzić, do gotującego się włożyć rybę i gotować na pod przykryciem ok. 12 minut. Rybę wyjąć. Wywar zagotować, wsypać żelatynę, wymieszać.
W miseczkach układać kawałki ryby, przekładając pokrojoną w plasterki marchewka z wywaru, kaparami, plasterkami cytryny i "piórkami" koperku. Zalać zastygająca galareta, wstawić do lodówki. Podawać z sosem tatarskim.
Sandacz z ziemniaczanym puree

4 filety z sandacza, 2 główki endywi, 800 g ziemniaków, pęczek koperku, olej, sól, pieprz, 3 łyżki mleka
3 szklankami wody, osolić, dodać po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego oraz listek laurowy. Gotować, w połowie dodać opieczoną nad gazem lub na suchej patelni cebulę w łuskach.<br>Wywar przecedzić, do gotującego się włożyć rybę i gotować na pod przykryciem ok. 12 minut. Rybę wyjąć. Wywar zagotować, wsypać żelatynę, wymieszać.<br>W miseczkach układać kawałki ryby, przekładając pokrojoną w plasterki marchewka z wywaru, kaparami, plasterkami cytryny i "piórkami" koperku. Zalać zastygająca galareta, wstawić do lodówki. Podawać z sosem tatarskim.<br>Sandacz z ziemniaczanym puree<br>&lt;gap&gt;<br>4 filety z sandacza, 2 główki endywi, 800 g ziemniaków, pęczek koperku, olej, sól, pieprz, 3 łyżki mleka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego