i wymieszać. Przygotować sos: do miski wbić jajko i żółtko, wsypać cukier. Jajko z żółtkiem ubijać na parze aż powstanie gęsty pienisty sos. Pomarańczę wyszorować gorącą wodą, osuszyć i pokroić w cienkie półplastry. Przed podaniem deser polać sosem i przybrać pomarańczami.<br>(4 porcje)<br><br><tit1>SAŁATKA NA CIEPŁO Z SUSZONYMI MORELAMI I MIGDAŁAMI</tit1><br>35 dag kuskusu, 8 suszonych moreli (8 dag), 2 łyżki obranych migdałów, podsmażonych lekko na patelni (z odrobiną oleju), świeża kolendra lub natka pietruszki, masło lub oliwa, sól, pieprz<br>Morele opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Kuskus zalać 2 szklankami ciepłej wody i zostawić na 30 min. Często mieszać, aby