Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przekrój
Nr: 2926
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 2001
Okopy Świętej Trójcy
Na razie w dużym stopniu skutecznie bronią się przed nimi piekarnie. Co prawda, do pieczywa powszechnie dodaje się tzw. polepszacze, spulchniacze, dzięki którym wygląda ono apetycznie i pulchnie, jednak aromat zwykłego chleba powstaje naturalnie w procesie pieczenia. Zakusom producentów syntetycznych zapachów opierają się również produkty nie przetworzone - świeże warzywa czy surowe mięso, co nie znaczy, że ich woń jest w pełni naturalna. Czy bowiem podsypywana nawozem sztucznym marchewka pachnie jak prawdziwa marchewka? A czy polędwica z tuczonego wysokokalorycznymi paszami bydła może mieć zapach podobny do mięsa krowy skubiącej trawkę i ziółka z dala od głównych szlaków komunikacyjnych? Specjaliści
Okopy Świętej Trójcy&lt;/&gt;<br>Na razie w dużym stopniu skutecznie bronią się przed nimi piekarnie. Co prawda, do pieczywa powszechnie dodaje się tzw. polepszacze, spulchniacze, dzięki którym wygląda ono apetycznie i pulchnie, jednak aromat zwykłego chleba powstaje naturalnie w procesie pieczenia. Zakusom producentów syntetycznych zapachów opierają się również produkty nie przetworzone - świeże warzywa czy surowe mięso, co nie znaczy, że ich woń jest w pełni naturalna. Czy bowiem podsypywana nawozem sztucznym marchewka pachnie jak prawdziwa marchewka? A czy polędwica z tuczonego wysokokalorycznymi paszami bydła może mieć zapach podobny do mięsa krowy skubiącej trawkę i ziółka z dala od głównych szlaków komunikacyjnych? Specjaliści
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego