Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
temperaturze 180oC, wyjąć z papierem, usunąć go po wystudzeniu, można połać lukrem, posypać orzechami.
Mus brzoskwiniowy
Składniki:

Galaretki rozpuścić w połowie wody przewidzianej w przepisie, odstawić w chłodne miejsce, żeby stężały, morele i brzoskwinie osaczyć z zalewy, zmiksować (kilka polówek zostawić do dekoracji) wlać zalewę z owoców, wymieszać, połączyć z tężeje galaretką, masę przełożyć do formy przepłukanej zimną woda, wstawić do lodówki, zastudzony deser wyjąć, zanurzając formę na moment w gorącej wodzie. Ozdobić rozetkami ubitej śmietanki i pozostawionymi owocami oraz listkami świeżej melisy lub mięty.
Babeczki makowe
Składniki:

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na gładką, puszystą masę, mak przepłukać, przelać na
temperaturze 180oC, wyjąć z papierem, usunąć go po wystudzeniu, można połać lukrem, posypać orzechami.<br>Mus brzoskwiniowy<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Galaretki rozpuścić w połowie wody przewidzianej w przepisie, odstawić w chłodne miejsce, żeby stężały, morele i brzoskwinie osaczyć z zalewy, zmiksować (kilka polówek zostawić do dekoracji) wlać zalewę z owoców, wymieszać, połączyć z tężeje galaretką, masę przełożyć do formy przepłukanej zimną woda, wstawić do lodówki, zastudzony deser wyjąć, zanurzając formę na moment w gorącej wodzie. Ozdobić rozetkami ubitej śmietanki i pozostawionymi owocami oraz listkami świeżej melisy lub mięty.<br>Babeczki makowe<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na gładką, puszystą masę, mak przepłukać, przelać na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego